Elképesztő kor – áprilisban a 107. születésnapját ünnepli a karcagi Gizi néni

Megosztás

Nagyon inspiráló és érzelmes riportot készítette a Nők Lapja Café a 107. születésnapját áprilisban ünneplő Nemecz Gizella karcagi lakosról – a néni aktivitásban és mentalitásban évtizedeket tagadhat le, sőt, elképzelni sem tudja, hogy egész nap csak üljön, hiszen neki még tervei vannak.

Nemecz Gizella 1917 áprilisában született, a 105. születésnapja alkalmából 2022-ben emléklapot is kapott Karcag önkormányzatától. Elmondása szerint édesapjáék tanították meg arra, hogy mindig alkalmazkodni tudjon a körülményekhez, úgy véli, legfőképp ez segítette abban, hogy ilyen szép kort megéljen, ráadásul mindezt aktívan és boldogan.

Gizi néni a hetvenéves fiával és annak menyével él együtt, az NLC videójában el is hangzik, hogy nem gondolta volna, hogy édesanyjával 107 éves korában még játszani fog.

Az érzelmekkel teli riportban a hölgy visszaemlékszik a tartalmas életére, gépírónőként dolgozott Karcagon a világháború előtt, de volt takarítónő és targoncázott is.

„Mindezeken én túltettem magam” – tette hozzá a viszontagságok felsorolása után, és talán ez a hozzáállás lehet a hosszú élet titka, amelyet oly sokan keresnek. Rengeteget kézimunkázik, keresztrejtvényt fejt, rengeteget olvas és számítógépezik. Abban bízik, hogy azt még megélheti, hogy újra visszatérjen a béke a világban.

Kép: NLC (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek